Lunardia

Tepsis burgonya felturbózva

2013. október 08. 08:32 Kvaezo komment

Tegnap este Ritya kitalálta, hogy csináljunk tepsis burgonyát, de a "lájtosabb" verziót. Mivel volt még a hétvégi főzésből hurka és kolbász, nem ellenkeztem. Így esett, hogy egy még nem csinált ételt foganatosítottam a szakácskönyvemben. 

Hozzávalók:

  • fél kiló burgonya (mi 6-7 nagyobb darabból csináltuk)
  • egy fej vöröshagyma (ízlés szerint lehet kettő is)
  • 2 pohár tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt
  • olaj
  • bors
  • víz

Kezdésként a hagymát felkarikázzuk és szépen elterítjük a tepsi alján, majd a felszeletelt burgonyát szépen ráfektetjük. Mi két szintesre csináltuk, így a burgonyára megint hagyma és megint burgonya került. Ha kész, locsoljuk meg egy kevés olajjal és vízzel (de tényleg kevéssel!), sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint pirospaprikát is lehet tenni rá), majd mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe. 10 percenként érdemes átkevergetni, hogy ne süljön oda az aljához, illetve ellenőrizni, hogy jó-e a krumpli. Míg az fő, elkészíthetjük a tejfölt: a poharak tartalmát egy tálba öntsük, sózzuk meg és keverjük át alaposan. Nagyjából fél óra elteltével kenjük be a krumpli tetejét, szórjuk meg sajttal, és mehet vissza még negyed órára.

9e57ebd37a844f20646e31ea6843c713862a608e7e21bef450bc4cf360c6e435.jpg

A kész étel így önmagában is finom, de lehet hozzá kolbászt, hurkát, szalonnát, vagy szinte bármiféle sültet enni. Ha szeretjük, tehetünk még a szintek közé szalonnát és/vagy kolbászt az előkészítés idején, így a burgonya át fogja venni azoknak az ízét is. 

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása