Lunardia

Oscar 2014

2014. március 03. 03:26 Ritya komment

Üdv Mindenkinek!

Kik voltak oly őrültek mint én, hogy végig virrasztották az éjszakát és végignézték a gála műsort:)? Nálam ez évek óta kihagyhatatlan rituálé már! :) 

Este nagy nehézségek árán sikerült felkelnem és végignézni gálát, közben pedig irkálnom, amit fáradt fejjel sikerült felfognom-megjegyeznem-megértenem! :D Tessék az eredmény!

Tehát a gála eseményei röviden, tömören, néha percről percre mesélve:

Ellen DeGeneres a konferansziénk ezen az estén. Üdvözöl mindenkit, köztük a jelölteket és a Phillips kapitány és a Philomena történetek valós szereplőit. Ezek után elárulta a ma este központi témáját: az igazi hősök a képernyőn és a valóságban!

Anne Hathaway volt az első díjátadó, a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart adja át Jared Letónak a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért. További jelöltek voltak: Barkhad Abdi (Phillips kapitány), Bradley Cooper (Amerikai botrány), Michael Fassbender (12 év rabszolgaság) és Jonah Hill (A Wall Street farkasa).

Ezek után Pharrel Williams adta elő a Happy című számot, ami a Gru 2-ből a Legjobb betétdal kategóriában jelölt. 

Samuel L. Jackson és Naomi Watts ad át két díjat. Az egyiket a Legjobb jelmezért, amit A nagy Gatsby nyer - Catherine Martin, a másik a Legjobb maszk, amiben a Mielőtt meghaltam (Adruitha Lee,Robin Mathews) kapta a szobrocskát.

Ezek után Harrison Ford beszélt egy keveset a Legjobb film kategóriáról és bemutattak két jelöltet belőle: Amerikai botrányt és a Wall Street farkasát

Matthew MyConaughey közreműködésével kapja meg a Legjobb rövidfilm kategóriában a kis szobrocskáját a Mr. Hublot (Laurent Witz, Alexandre Espigares) valamit a Legjobb animációs film is, ami a Jégvarázs

Emma Watson é Joseph Gordon-Levitt  a Legjobb vizuális effektért járó díjat adja át a nyertesnek, aki nem más mint: Gravitáció

Zac Efron ismerteti a következő betétdal előadót, ami A nő című filmből Karen O előadásában a “The Moon Song”. 

Kate Hudson és Jason Sudeikis adja át a Legjobb rövidfilm kategóriában a díjat. A nyertes: Helium. A másik díj, amiben Ők hírdetnek nyertest a Legjobb rövid dokumentumfilm, ahol a nyertes: The Lady in Number 6

A következő díjátadó Bradley Cooper. A kategória amiben díj kerül átadásra: a Legjobb  dokumentumfilm. A nyertes pedig: 20 Feet from Stardom.

Egy kis Harry Potter zene, és mutatják az egész termet (igen kihagyhatatlan volt ha már az egyik legfontosabb momentum az életemben:P).

Viola Davis és  Ewan McGregor prezentálja a Legjobb idegen nyelvű filmet, a győztes pedig: A nagy szépség (Olaszország). Jelöltek voltak még: Alabama és Monroe (Belgium), The Missing Picture (Kambodzsa), Omar (Palesztina) és A vadászat (Dánia).

Brad Pitt konferálja fel a következő betétdal előadót, a U2-t, akik az "Ordinary love" című dallal jelöltettek Oscar díjra (a dal a Mandela: Long Walk to Freedom  c. filmben hallható).

Kristian Bell és Michael elmondja nekünk, hogy már megvolt a tech-Oscar átadása, és ezután láthattunk egy kisfilmet erről. 

Charlize Theron és Chris Hemsworth prezentálja a Legjobb hangkeverést és a Legjobb hangvágást, amiben a győztes: Gravitáció

Christoph Waltz a következő díjátadó. A Legjobb női mellékszereplő kategóriában a győztes pedig: Lupita Nyong’o (12 év rabszolgaság). 

ÚRISTEN! :D EZ A NŐ TÉNYLEG RENDELT PIZZÁT! Jajj imádom! :D

Bill Murray és Amy Adams a következő díjátadó páros. Legjobb operatőr kategóriában újra a Gravitáció (Emmanuel Lubezki) nyert! Ez eddig a 4. díj amit bezsebel az összes 10 jelöléséből. 

Következő kategória a Legjobb vágás, ahol a győztes: újra a GravitációJól nyomja! A díjátadó egyike Anna Kendrick volt. 

Whoopi Goldberg a következő mesélőnk - úgy imádom! :)) Pink-et konferálja fel, aki Somewhere over the rainbow c. dalt énekelte.

Jennifer Garner és Benedict Cumberbatch a következő díjátadó párosunk, akik a Legjobb látványtervező kategóriában hirdetnek győztest, aki nem más mint A nagy Getsby

Chris Evens által bevezetett kisebb összevágás fantasy-scifi filmekből, többek között: Harry Potter, LORT, Éhezők viadala, Hulk, Avengers, Amerika kapitánya, Vasember stb.

Glen Close a színpadon. Az elmúlt évben elhunytakat bemutató kisfilmet indította el. Nagyon szép kisfilm lett, telis-tele óriási nevekkel! ;-( Csak hogy párat említsek: James Gandolfini, Paul Walker, Philip Seymour Hoffman  és Harold Ramis. Majd egy Bette Midler előadást hallgathattunk.

Goldie Hawn bemutatásával újabb 3 Legjobb film kategóriás alkotás összefoglalóját láthattuk.

John Travolta prezentálja a Let it go-t a Jégvarázsból, melyet előad Idina Menzel (akit én a Glee-ben láttam először, mint Rachel édesanyja). :)

Jamie Fox és Jessica Biel páros adja át a következő kis szobrocskát a nyertesnek. A kategóia a Legjobb filmzene, ahol a Gravitáció nyert - újfent. Ha jól számolom, ez a 6. szobrocskája a filmnek. A másik kategória a Legjobb betétdal, amiben a szobrot hazaviheti: Frozen - Let it go. Sajnos nem U2, de a Let it go is nagyon jó! :) (Meg persze várható volt!:P)

Rober de Niro és Penelope Cruz páros lépett fel a színpadra a következő borítékkal: Legjobb adaptált forgatókönyv. Az Oscart nyerte: 12 év rabszolgaság - John Ridley. A következő boríték náluk a Legjobb eredeti forgatókönyv, amit A nő - Spike Jonze nyerte.

 Angelina Jolie és Sidney Poitier a következő díjátadó páros, akik a Legjobb rendező díját adják át Alfonso Cuarón (Gravitáció). És ezzel a Gravitáció 10/7 szobornál tart. További jelöltek voltak: Steve McQueen (12 év rabszolgaság), David O. Russell (Amerikai botrány), Alexander Payne (Nebraska) és Martin Scorsese (A Wall Street farkasa). 

Daniel Day-Lewis prezentálja nekünk a Legjobb női főszereplőket, akik közül a szobrot kapja: Cate Blanchett (Blue Jasmine). :)) További jelöltek voltak: Amy Adams (Amerikai botrány), Sandra Bullock (Gravitáció), Judi Dench (Philomena – Határtalan szeretet) és Meryl Streep (Augusztus Oklahomában és akinek ez a 18. jelölése volt). Nagyon erős mezőny volt.. huh! 

A Legjobb férfi főszereplőt Jennifer Lawrence adja át, és aki kapja: Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam). Ahh... annyira tudtam hogy SE Leo SE Bale... :( No de.. További jelöltek: Christian Bale (Amerikai botrány), Bruce Dern (Nebraska), Leonardo DiCaprio (A Wall Street farkasa) és Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság).

Végül a Legjobb filmnek járó szobrocska következik, amit Will Smith ad át. Ó de szeretem én ennek az embernek a hangját! :) Szóval a szobrot hazaviheti: 12 év rabszolgaság. További jelöltek: Amerikai botrány, Gravitáció, Mielőtt meghaltam, Nebraska, A nő, Phillips kapitány, Philomena – Határtalan szeretet és 
A Wall Street farkasa.
 Várható volt. 

Tehát összesítve az estét:
 - a Gravitáció 10/7 szobrot hazavihetett
 - A Wall Street farkasa semmit
 - A 12 év rabszolgaság 3 szobrot kapott
 - a Mielőtt meghaltam c. film 3 szobrot
 - A nagy Gatsby 3-at
 - Leo megint nem kapott :( 

Ennyi lett volna! Remélem aki virrasztott élvezte, mert Ellen nagyon elemében volt!

Most pedig köszönök, valamint pár kép a gáláról! :) Szép napot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása