Lunardia

Újdonságok az Állatkertben!

2014. szeptember 11. 07:35 Ritya komment

Tegnap mutatták be a Fővárosi Állat- és Növénykert újdonsült lakóit, az óriás vidrákat. A pálmaház mögötti régi lepkeházba érkezett a három nőstény, név szerint: Cora, Cumana és Alondra. Ketten testvérek és 2 évesek, a domináns Alondra pedig 3 éves, és valamennyivel nagyobb a többieknél. Kifutójuk két részes - mint a legtöbb állaté a kertben: a régi lepkeház lett a belső, fedett terük, míg az az előtti részt kapták meg a szabad ég alatti játszadozásra. Vígak, virgoncak, és nem csak a kifutó végében alszanak egész nap, így mindenképpen látványosságnak számítanak. 

orias_vidrak.jpgFotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Másik állattal is bővült nemrégiben az állatkert: két sörényes hangyász érkezett, Edi és Isabella. Ők is a pálmaház mellett kaptak teret - a lepkeháztól a tevékig az egész terület az övék. A nyár elején megkapták helyüket, de rájuk nézve még most is azt láthatjuk, hogy az újdonság varázsával fedeznek fel új és új zugokat. Mindenképpen nézzétek meg őket!

sorenyes_hangyasz.JPGFotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

A tegnapi sajtótájékoztatóból még egy dolog kiderült: decemberben koalák érkeznek! További részletekkel, majd ha lesznek, jelentkezünk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása