Lunardia

Barackos sertéssült

2014. január 02. 11:28 Kvaezo komment

A napokban volt szerencsém kipróbálni Édesanyám egyik régi receptjét, a barackos sertéssültet. A végeredmény mennyei lett, így gondoltam, Veletek is megosztom a receptet.

Hozzávalók:

  • fél kiló sertéscomb (lehet karaj is)
  • egy cukrozott barackbefőtt (házi, bolti, konzerv, mindegy)
  • lapkasajt a fél barackokhoz 1:1 arányban
  • só, bors

A húst szeleteljük fel, és klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Az elkészült húsok forró olajban süssük egy percig (nem kell teljesen átsülnie, sőt!), majd tegyük az olajjal vagy zsírral bekent tepsibe. Minden hússzeletre tegyünk egy fél barackot, rá egy lapkasajtot, majd fedjük le alufóliával és irány az előmelegített sütő. 200 fokon 20 percet süssük, majd vegyük le róla a fóliát, és süssük még 15 percig és készen is vagyunk. Ne ijedjünk meg, ha néhol feketés a szaft, vagy leolvadt a sajt a barackról, az ebéd attól még mennyei lett ;) Köretnek burgonyapürét vagy rizst tudnék ajánlani, illetve valamilyen majonézes salátát.

barackos_sertessult.jpg

Ha van valami hasonló receptetek, vagy Ti is kipróbáltatok valamit az ünnepek alatt, esetleg ezt az ételt tudnátok jobban elkészíteni, írjátok meg kommentben és legközelebb arról írok majd ;)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása