Lunardia

Édes Napok

2013. szeptember 27. 13:26 Ritya komment

Idén is megrendezésre került a Édes napok - csokoládéfesztivál, de a Várban folyó munkálatok miatt a Millenáris Parkba helyezték át a rendezvényt. Mi is kilátogattunk, hogy szemügyre vehessük mi is a mostani kínálat, mi szépet tudnak a kézműves csokoládékészítők :) Ugyan nem vagyunk szakértők, csak ínyencek, de azt kell hogy mondjak, isteni finomságok voltak itt és meglepő mód annyira nem is voltak vészesek az árak, persze volt kivétel.

Érkezéskor jegyet kellett venni - ugyan ezt nem tisztán értem, hogy mire is jó, mert konkrétan azon kívül, hogy kaptunk két tábla "Édes-napok" csokit, másra nem volt jó, sajnos, mert benn mindenért külön kellett fizetni.

Először körbejártuk a helyet és rögvest a Gastro színpadnál kötöttünk ki, ahol épp a Zila Kávéház Étterem és Cukrászda egyik cukrásza készített Ekler-fánkot, amit gyerekek bevonásával készített és isteni finom lett! :))

_MG_7874.jpg

Folytatva utunkat találkoztunk mindenféle érdekességgel és jóval: biofröccs, biokávé (meglepő módon egész olcsó volt!), különböző diabetikus, laktóz és gluténmentes csokikkal és persze az idei év vendégeivel, a svájci csokoládéval. Ezeket leírni szerintem lehetetlen, inkább képekben mesélem el, hogy mi minden szépen-jót- ínycsiklandozót láttunk! :)

_MG_7755.jpg

_MG_7876.jpg

_MG_7887.jpg

_MG_7889.jpg

_MG_7877.jpg

Mi a diabetikus részt, a svájci csokis részt és a biokávés-fröccsös résznél vásároltunk magunknak mindenféle jót! :) A diabetikus csoki meglepő mód olcsó volt és e mellé nagyon finom- mind az ét, mind a tejcsoki verzió. A svájci csokis résznél igazából minden ár a csillagos eget verdeste, így csak egy kis ínyencséget vettük - ami itthon kipróbálva szinte édességmérgezést ért el :D!

Sétánk során egy grillázsos standba is belefutottunk. Itt mindenféle ízésítésű, darabos grillázzsal találtuk magukat szembe. Mi egy földimogyorós-epres-banáncsipszeset vettünk. Meg kell, hogy mondjam borzasztó édes. Én személy szerint egy falatot se bírtam belőle enni :D, de a barátom/blogtársam viszont igen, így kárba nem veszett :)).

_MG_7769_1.jpg

Az egész fesztivál alatt a legérdekesebbek a csokiszerszámok voltak. Nagyon szuperek volta! Látványosak, szépen kidolgozottak és viszonylag normális áron voltak - ahhoz képest, hogy kézműves csokik voltak. Ilyen kis szerszámos ládában mutogatták őket. Az igazat megvallva, először azt hittem, hogy szerszámok ezek itt a ládának a fedelére kiaggatva. De megnézve, megtapizva megállapítottuk, hogy ez bizony csoki és nagyon kis súlyúak.

Volt itt minden: fegyver, kalapács, olló, lakat. De ezeken felül még sörnyitó, gombok és cérna is! Nagyon ötletes volt :) ! Szerintem az egész rendezvény legjobb újdonsága volt! :)

Nevük nagyon jó: Csokicsel. Facebookon és a világhálón, önálló oldalukon is elérhetőek. Bár igazából még csak hirdetik magukat és egy kezdőoldalon kívül nincs más az oldalukon, így a Facebook-os oldalt javaslom, ott jó sok a kép, és megcsodálhatóak illetve vásárolhatóak gyönyörű kreálmányaik.

Mi a saját kis fegyverkénket - ami a képe is látható - még nem ettük meg, de nem sokáig fog ez így maradni úgy gondolom :))


Összességében az Édes Napok megint ízletesre, finomra és csodálatosra sikerült! :) Javaslom mindenkinek, aki még nem próbálta, hogy egyszer menjen ki! Megéri szerintem! :) ;)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása