Lunardia

A bosszú démona

2013. szeptember 30. 10:39 Ritya komment

revenge01.jpgTudni kell rólam, hogy nem vagyok nagy sorozatnéző, inkább van egy-két nagy kedvenc, és azokat többször végignézem, mert megunhatatlanok. Inkább filmeket nézek, azon belül trilógiákat vagy több részből álló filmsorozatokat. De semmiképp nem tv sorozatokat. Nem az én “eseteim”. Most mégis egy ilyet mutatnék be. Nem gondoltam volna, hogy egy sorozatról is fogok írni Nektek. Ez a sorozat nem más, mint a REVENGE. 

Pár hónappal ezelőtt, a Mozimánia c. magazinban olvastam erről a sorozatról, és akkor gondoltam is rá, hogy majd belenézek. De, mint ahogy sok más “hm. ez érdekel!” sorozat, ez is a feledés homályába veszett. DE valamelyik nap egyik ismerősömnél megláttam, és úgy gondoltam, hogy nah, most rákeresünk és belenézünk milyen.
Letöltöttem hát az első részt, nézzük hogy tetszik.

Már az első pár perc megvett. Borongós, bosszúval teli, rejtélyes, misztikus sorozat, ami a milliárdosok világában revenge06.jpgjátszódik, tele hamis mosollyal, titkokkal, bosszúéhes emberekkel, hazugokkal, naiv lelkekkel.
A főhősünk Amanda Clarke, aki álnévvel él: Emily Thorne. Őegy ifjú hölgy, aki nyárra egy házat vesz ki The Hamptons-ban. Ez egy úgymond “gazdag negyed”, milliárdos szomszédok, tengerparti villák, fényűző partik egymás hegyén hátán. Egy jól szituált, fiatal, gazdag hölgyről van szó, aki nem épp barátságos okokból jött erre a helyre. Terve, hogy bosszút álljon mindazokon, akik miatt apját koholt vádakkal illették meg, illetve hogy börtönbe zárták, ahol meg is halt és soha többet nem láthatta újra a lányát. Persze, ezt az időszakot maga “Amanda” is megszenvedte, hisz gyerekpszichiátriára, majd javítóintézetbe kerül. Tehát a célja a bosszúállás, ez többször is elhangzik a sorozatban!

“This is not a story about forgiveness[..]“

Az első részben rögtön in medias res-sel indítunk, bele a kellős közepébe: bumm, tűzijáték, eljegyzési parti, piros fekete, szerelem, halál. Egy férfi holtan esik össze a parton, a főzősünk homokot söpör le a kezéről.
Ezután visszaugrunk az időben 5 hónapot, mikor is Amanda alias Emily épp kivenni készül azt a házat, ahol gyerekkorában nagyon sok nyarat töltött édesapjával.

A történet egy flashforward történet, 3 síkunk van.

  • Az első ami megjelenik nekünk, az a jövő. Ez egy boldogsággal, illetve halállal teli. Ebből még nem sokat ismerünk.
  • A második, a fő síkunk, a jelen. Itt folyik a történet, innen lépkedünk előre ill. gyakrabban vissza. Javarészt cselszövés, bosszúállás a fő érzésvilág.revenge13.jpg
  • Végül a múlt. Ez Amanda/Emily számára a boldogság. Itt még a bosszú nem az volt, ami számára most jelent. Felhőtlen boldogság és szeretet teliek az emlékek; ezek mellett ugye láthatunk képeket a pszichiátriáról, a javítóintézetről, az Emilyvé válásról, valamint arról, amikor elszakítják az apjától.

revenge10.jpg

Persze a sorozat folytatásában kiderül, hogy vannak szereplők, emberek, akik mellette állnak,illetve olyanok, akiket nem akar bántani. Ilyen például Nolan (egyik személyes kedvenc), aki egy informatikus zseni és ismerte Emily édesapját. Próbálja védeni, majd segíteni Amandát, végül pedig bosszúálló társa lesz.  

2012. szeptemberében indult a sorozat. Most a 3. évad kezdődik. Tegnap volt az első rész. Nagy izgatottság övezi mindenki számára, hogy vajon hogy alakulhat tovább a sorozat :)!

Remélem mindenkinek felkeltettem a figyelmét és érdeklődését ezzel a kis ajánlókritikával! :) Jó nézelődést, nézést! ;)

revenge02.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása